Beste patiënten,


Ook dit jaar vaccineren we tegen de griep (Influenza). Iedereen kan zich laten vaccineren, maar u komt vooral in aanmerking om het vaccin te krijgen wanneer u tot een risicogroep behoort (bijv. diabetes, longaandoening, >65 jaar,...). Griep kan net als Covid tot ernstige verwikkelingen (bijv. longontsteking) leiden met soms ziekenhuisopname tot gevolg. Een griepvaccin kan hiervoor meestal goed beschermen.

Om de griepvaccinaties zo vlot mogelijk te laten verlopen, organiseren wij dit op specifieke vaccinatiemomenten. Gelieve op die momenten geen andere medische problemen te bespreken. Vraag ook geen voorschriften. De griepvaccinatiemomenten zijn ENKEL voor het VACCIN bedoeld en u betaalt enkel het remgeld.

Via https://doclr.be/huisartsenpraktijk-houtemveld/patient kan u zelf een afspraak inplannen. Dit is ook mogelijk telefonisch via ons onthaal.

De vaccinaties zijn gepland op de volgende momenten:

  • Donderdag 21/10
  • Vrijdag 5/11
  • Zaterdag 6/11
  • Vrijdag 12/11
  • Woensdag 17/11
  • Zaterdag 20/11

Ook indien u een derde prik tegen Covid zou krijgen, kan de griepvaccinatie gewoon doorgaan.

Dit is de eerste maal dat we onze patiënten op deze manier uitnodigen voor de griepvaccinatie. Wij wensen ons te excuseren voor eventuele vergissingen en hopen dat u ons hiervan op de hoogte brengt via eb.neneitnestrasiuh4@ofni . Laat ons ook weten indien u gevaccineerd wordt op het werk of indien u een andere huisarts heeft.

Stel uw vaccinatie-afspraak niet uit!

Vergeet niet uw griepvaccin mee te brengen!


Meer info:

https://www.laatjevaccineren.be/vaccinatie-tegen-griep

https://www.gezondheidenwetenschap.be/richtlijnen/griep-voorkomen

https://www.health.belgium.be/sites/default/files/uploads/fields/fpshealth_theme_file/20211006_hgr-9675_simultane_vaccinatie_covid19_vweb.pdf


Tot binnenkort,

Mvg,

Huisartsenpraktijk Houtemveld


Seizoensgriep 2020-2021

Ook dit jaar doen wij een extra inspanning om mensen te vaccineren die baat kunnen hebben bij een inenting tegen de seizoensgriep. Elk jaar krijgen één op tien mensen griep (influenza). Sommige mensen lopen meer kans op complicaties als ze griep krijgen.

Voor wie geldt dit vooral?

1. Mensen met een hart- of longziekte, met suikerziekte (diabetes): zij hebben kans op verergering van hun ziekte

2. Mensen die weinig afweer hebben door een langdurige ziekte of medische behandeling: hun lichaam                           is kwetsbaar,waardoor de gevolgen van griep ernstiger kunnen zijn.

3. zwangere vrouwen en mensen die met een baby jonger dan 6 maanden samenleven.

4. mensen die in de zorgsector werken: ziekenhuis, rusthuis, kribbe, thuiszorg, ...

5. alle mensen van 65 jaar of ouder.

Waarom een griepvaccin?

Als u een griepvaccin heeft gehad, is de kans dat u griep krijgt nog maar heel klein. Als u toch griep krijgt, verloopt de ziekte meestal minder ernstig en is de kans op complicaties gering. Voor mensen uit de risicogroepen is het belangrijk elk jaar een griepvaccin te laten zetten.

Heeft het griepvaccin bijwerkingen?

De inspuiting kan gedurende een dag wat pijn in de arm geven, maar u kunt er niet ziek van worden. U kunt er geen griep van krijgen.

Hoe werkt het griepvaccin?

Als u een griepvaccin krijgt, reageert uw lichaam door afweerstoffen aan te maken tegen het virus. Het vaccin werkt al na twee weken. Wanneer u daarna in aanraking komt met het griepvirus kunnen de afweerstoffen het onschadelijk maken. Dit effect houdt zes maanden aan.

Waarom elk jaar een griepvaccin?

Het griepvirus verandert regelmatig. Ons lichaam herkent het virus dan niet goed meer. Daarom kunt u ieder jaar weer griep krijgen en is elk najaar (eind oktober, begin november) een nieuw vaccin nodig.

Let op! Een griepvaccin werkt alleen tegen de echte griep (influenza), dus niet tegen een verkoudheid.

Praktisch

Contacteer het secretariaat. U krijgt dan een afspraak voor één van de consultatiemomenten voor vaccinatie bij één van de dienstdoende artsen. Tijdens deze momenten wordt er alleen gevaccineerd en worden er geen andere medische aktes uitgevoerd.

Indien u het vaccin toegediend kreeg via een ander kanaal (werk, ziekenhuis, ...), kan u dit per e-mail melden op eb.neneitnestrasiuh4@ofni , dan nemen we dit op in uw medisch dossier.Meer weten? Dan kunt u terecht op www.influenza.be

Vriendelijke groeten,


Huisartsen Houtemveld